EP FUSION2018-01-16T20:23:43+01:00

Anne Stockman heeft haar eigen sound gevonden en laat dat horen op haar eerste plaat FUSION. In navolging van Joni Mitchell maakte ze daar bijbehorende schilderijen bij.

Na jaren eigen nummers spelen met het Anne Stockman Quartet en zingen in verschillende vocalgroups, laat Anne (1984) op FUSION horen wie ze écht is, met behulp van haar loop station. Op het schijfje staan drie nummers waar haar liefde voor gospel, soul, jazz en close harmony in te horen is. Verschillende zanglijnen die uitdagen, prikkelen of harmonieus samensmelten, ‘bodypercussie’ en de arrangementen; alles wat je hoort, doet Anne zelf. Zoals ze dat live op het podium ook doet. Wat je hoort, is wat je krijgt.

De eenvoud en het pure van ‘worksongs’ inspireerden Anne bij het schrijven van de drie nummers op de EP. Daarnaast liet ze zich inspireren door kunst. Anne is van jongs af aan geïntrigeerd door zowel muziek als schilderen en bracht de twee kunstuitingen met FUSION bij elkaar tot één geheel. Bij ieder nummer hoort een door Anne geschilderd kunstwerk. De werken zijn te bekijken in het booklet dat bij de EP hoort.

Anne treedt veel op. Zo was ze te horen op 3FM, als kandidaat van Giels Talentenjacht, speelde op het Duitse jazzfestival Gemmenich, Jazz in Duketown in den Bosch en in het voorprogramma van Cloudnights in Tivoli.